Θύελλα με το καλημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου να βγαίνει εκτός ορίων με μια άσεμνη κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Κώστας Μάρκου απευθυνόμενος στον συνάδελφό του από το ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο τού έκανε μια άσεμνη χειρονομία λέγοντάς του «σας το κάναμε τον κ@@@ να» κάνοντας και την αντίστοιχη κίνηση.

Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε όταν πήγε να μιλήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) με τον Κώστα Μάρκου να αρχίζει να βρίζει.

«Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ» φέρεται να είπε ο κ. Μάρκου με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να του θυμίζει τις επιτροπες για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο κ. Μάρκου συνέχισε λέγοντας «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ...α σας ανοικτή... να» κάνοντας και τη σχετική χειρομονομία.

Αμέσως οι βουλευτές αντέδρασαν ενώ ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας τον απέβαλε απο την αίθουσα. «Είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε απο την αίθουσα. Βγείτε απο την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» είπε ο κ. Μπούρας
ENTASH_VOULH_4
ENTASH_VOULH_2
ENTASH_VOULH
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε παρέμβαση και απο την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη που ζήτησε απο τον κ. Μάρκου να αποχωρήσει απο την αίθουσα.





«Οι χειρονομίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Μάρκου ( καθηγητή ιατρικής) εντός της βουλής εναντίον της παράταξης μου θύμισε την εποχή που αναλογες πράξεις έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Ηθικό πλεονέκτημα ..»  έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στο απαράδεκτο συμβάν. 

Νωρίτερα, από τη συζήτηση είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κλέων Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα πάρει μέρος στη συζήτηση, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν την φαρσοκωμωδία και επιλέγει τον δύσκολο δρόμο της παραγωγής πολιτικής. «Κυρίως είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και όχι των βουλευτών ο εντοπισμός των σάπιων μήλων μέσα στο πολιτικό προσωπικό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας