Διαδικτυακά τρολ, κάθε «πολιτικής» χροιάς, αδυνατώντας να προσάψουν στον Μάκη Βορίδη το παραμικρό σε σχέση με το έργο που επιτελεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,αναζητούν εναγωνίως τρόπους να αμαυρώσουν την εικόνα του καταφεύγοντας σε ασύστολα ψεύδη.

Τελευταίο κρούσμα, το «αφήγημα» που διοχετεύουν στο διαδίκτυο ορισμένα «ανώνυμα» προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας μία επικίνδυνη φρασεολογία.

Το τελευταίο αφήγημα των fake news θέλει τον Βορίδη να έχει θέσει σε διαβούλευση από τις 30 Ιουνίου νομοσχέδιο στο άρθρο 8 του οποίου δήθεν προβλέπεται «δημιουργία “καταφυγίων” για αδέσποτα σε βραχώδεις και δασώδεις περιοχές» ενώ σε άλλη διάταξη του ίδιου άρθρου δήθεν ορίζεται ότι «θα γίνεται ευθανασία εάν δεν υιοθετούνται μέσα σε 15 ημέρες».

Οι ευφάνταστοι διακινητές των συγκεκριμένων fake news βέβαια δεν μπήκαν καν στον κόπο να ερευνήσουν στοιχειωδώς – και γιατί να το κάνουν άλλωστε αφού άλλος είναι ο σκοπός τους – την εγκυρότητα μιας τέτοιας «πληροφορίας».

Το συγκεκριμένο άρθρο υπήρχε σε σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018 από τον τότε υφυπουργό, Γιάννη Τσιρώνη, επανήλθε για λίγο στη δημόσια διαβούλευση που ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουλίου και τελικώς αποσύρθηκε έπειτα από συνεννόηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάκη Βορίδη, καθώς κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν διασφαλίζει επαρκώς την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Αυτό όμως δεν θεώρησαν ότι έπρεπε να το επισημάνουν όσοι το αναπαράγουν αφού στόχος τους ήταν να πλήξουν τον Μάκη Βορίδη.

Ως εκ τούτου, κάποιοι το διακίνησαν και κάποιοι άλλοι το υιοθέτησαν άκριτα.

Προφανώς το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβανόταν στη δημόσια διαβούλευση υπό τον τίτλο «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» το οποίο υπερψηφίστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη είναι ψιλά γράμματα για τους ανώνυμους συκοφάντες του διαδικτύου.

Επίσης το ότι αρμόδιο για τα αδέσποτα είναι το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιήσει σχετικό νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του χρόνου είναι μια πληροφορία που θεωρείται από τα ίδια τρολ άχρηστη αφού δεν θίγει τους κατά παραγγελία στόχους τους.