Πολιτική αλλεργία προκάλεσε στα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση  του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ως μέλος της τετραμελούς επιτροπής που θα κρίνει την συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και θα επιβάλει… κυρώσεις σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραφωνίες.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να πορευτεί με πολλές ρήξεις και ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να φέρει την ισορροπία προκαλώντας νέα εστία αντιδράσεων με την επιλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Για πολλά στελέχη ο Θεοχαρόπουλος, αποτελεί «κόκκινο πανί». Όχι μόνο γιατί προέρχεται από ένα άλλο κόμμα, και ως γνωστόν στην Κουμουνδούρου θα θεωρείται πάντα «ξένο σώμα», όχι μόνο επειδή  κατέλαβε την θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί  ο ίδιος στο παρελθόν έχει εξαπολύσει μύδρους για τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δηλαδή, ο Θεοχαρόπουλος θα διαγράψει  π.χ. τον Τσακαλώτο; Δεν είναι αστείο;» αναρωτιούνται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν νέα θύελλα αντιδράσεων καθώς δεν συμφωνούν με την σύνθεση της επιτροπής.

 Για την ιστορία, σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα στελέχη που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος.