Διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό των συζύγων τους ακολούθησαν η Μαρέβα Μητσοτάκη και η Σούζαν Πομπέο.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού ξενάγησε την σύζυγο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Οι δύο κυρίες μετά της συνοδείας τους προσκύνησαν στο γυναικείο μοναστήρι, με την Σούζαν Πομπέο να μένει εντυπωσιασμένη από τους χώρους της Μονής, αλλά και τη φιλοξενία των μοναχών. Μαζί τους ήταν και η μικρότερη κόρη του πρωθυπουργού, Δάφνη.

Η σύζυγος του Αμερικανού ΥΠΕΞ, η οποία είναι χριστιανή ορθόδοξη περιηγήθηκε στο μουσείο της Μονής, ενώ της πρόσφεραν κέρασμα γλυκό τριαντάφυλλο και λιμοντσέλο. Η Μαρέβα Μητοστάκη από την πλευρά της έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακαίνιση της μονής.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή της συγκεκριμένης Μονής, για την επίσκεψη της κ. Πομπέο, δεδομένου ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Το γυναικείο μοναστήρι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του πρωθυπουργού, ενώ ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνήθιζε όταν βρισκόταν στα Χανιά να πηγαίνει με τα εγγόνια του και μάλιστα περπατώντας από το σπίτι του, στο συγκεκριμένο μοναστήρι, στο οποίο βαπτίστηκε η Δάφνη Μητσοτάκη.
μαρεβα2

Επόμενος σταθμός ήταν η παλιά πάλη και το ενετικό λιμάνι. Εκεί τις συνόδευσε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ μετά την περιήγησή τους στο γραφικό λιμάνι γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Μάικ Πομπέο και Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη βάση της Σούδας, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε  διευρυμένη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης και αμέσως μετά ακολούθησαν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.