Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί από τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα της Εύας Καϊλή για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή μάλιστα και τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή της στον ρ/σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1»: 

«Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες
αν θα είμαι υποψήφια. Πάντα το ΚΙΝΑΛ σας κρατάει σε ενδιαφέρον, πάντα συζητάμε για τις αλλαγές στην ηγετική μας ομάδα. Θεωρώ ότι ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ είναι πολύ σημαντικός. Πάντως αυτή η στιγμή δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη για να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα. Εγώ εργάζομαι για την Ελλάδα στην Ευρώπη σε δύσκολες συνθήκες. Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια», είπε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια περί πιθανής υποψηφιότητας της Εύας Καϊλή έχουν προκαλέσει ανησυχία στους υπόλοιπους δελφίνους και ειδικότερα στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος θα πρέπει τώρα να προχωρήσει στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής του. 

Τα «ατού» της Εύας 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει εμπειρία στην πολιτική καθώς, παρά το νεαρό της ηλικίας της, μετράει αρκετά χρόνια στο προσκήνιο, ενώ είναι ένα από το πρόσωπα που σηματοδοτούν την ανανέωση.

Ταυτόχρονα, είναι όμορφη, εντυπωσιακή και έχει επιτυχημένη πορεία σε όλους τους τομείς με τους οποίους έχει ασχοληθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βραβευτεί για το έργο της στην Ευρωβουλή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα βρέθηκε στην λίστα του Vote Watch Europe με τους ευρωβουλευτές που έχουν «χτίσει» το πιο ισχυρό δίκτυο εντός Ευρωβουλής μεταξύ των ευρωβουλευτών συμπεριλαμβάνεται η Εύα Καϊλή. 

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής βρέθηκε στη 13η θέση, στη λίστα των 20 με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωκοινοβούλιο για τις πολιτικά πολυδιάστατες συνεργασίες που αναπτύσσει με βουλευτές άλλων ομάδων και εθνικοτήτων που της εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη επιρροή.

Να σημειωθεί ότι παλαιότερα και για τρεις συνεχόμενες χρονιές, είχε βρεθεί στη λίστα των ευρωβουλευτών που διακρίθηκαν για το έργο τους. Ειδικότερα, το 2018 είχε αποσπάσει το βραβείο της Ευρωβουλευτού της χρονιάς στην ανταγωνιστική κατηγορία Νέων Τεχνολογιών, στην τελετή απονομής των MEP Awards στις Βρυξέλλες.  

Φαίνεται ότι η διακρίσεις αυτές δεν είναι ούτε τυχαίες, αλλά ούτε και μικρές αφού η Εύα ήδη δέχεται προσκλήσεις για διαλέξεις από πανεπιστήμια όπως το Cambridge, τo MIT, το Harvard, το Stanford, ενώ δίνει συνεντεύξεις και ομιλίες σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο και αναφορές στο έργο της γίνονται σε άρθρα στο «Forbes»

Τέλος, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ανήκει στα στελέχη που εκφράζουν το λεγόμενο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» και αυτό ενισχύει την επιρροή της στο κέντρο.