Η μεγαλύτερη απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αποφάσισε να γίνει ο πρώην υπουργός, Σταύρος Κοντονής.

Αν και η κόντρα του με την ηγεσία του κόμματος ήταν… γρήγορη και καθοριστική για το μέλλον του στο κόμμα, ο ίδιος δείχνει πως δεν έχει ανοίξει όλα του τα χαρτιά.

Αναλυτικότερα, από την ημέρα που ο ίδιος έκανε γνωστό το παρασκήνιο των ευεργετικών διατάξεων για τη Χρυσή Αυγή μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα γεγονός που έφερε και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πάψει να στέλνει «μηνύματα» στους πρώην συντρόφους του.

Με αποκαλυπτικές συνεντεύξεις για τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις… δημοκρατικές τις διαδικασίες του κόμματος, ο Σταύρος Κοντονής κάνει ξεκάθαρο πως ξέρει πολλά και αν το αποφασίσει ξέρει να και… μιλάει πολύ.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης του, το βράδυ της Δευτέρας στο Action 24, μίλησε μεταξύ άλλων για τη σκοτεινή περίοδο της σκευωρίας της Novartis, με τον ίδιο να βρίσκεται στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Το αρχικό μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετά έντονο, σαφές, αλλά και υπαινικτικό. Μπορεί να κράτησε αποστάσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όμως «περιέλαβε» Τζανακόπουλο και πολλά ακόμη πρόσωπα από το στενό – σχεδόν ασφυκτικό – περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για τη Θάνου αλλά και όσα ήξερε – όλα δηλαδή – ο πρόεδρος.

Το εντυπωσιακό όμως είναι πως ο Σταύρος Κοντονής έδειξε έτοιμος να αποκαλύψει μυστικά, να εκθέσει πρόσωπα, να κλείσει σπίτια.

Έτσι οι πρώτες του «βολές» προς την Κουμουνδούρου βρήκαν εύκολα τον στόχο τους στα γραφεία του… 7ου ορόφου.