Τα όσα λέει και γράφει το τελευταίο διάστημα ο Σταύρος Κοντονής έχουν ενδιαφέρον. Με την έννοια ότι όχι μόνο προέρχεται από τα σπλάχνα της Αριστεράς, αλλά έζησε από τα μέσα τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, από τον περασμένο Απρίλιο έχει κάνει ονομαστικές καταγγελίες για συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες, οι οποίες ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Συν τοις άλλοις, έχει ενδιαφέρον η ανάλυση που κάνει ο Ζακυνθινός πολιτικός για τις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά μετά τις πρώτες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και τη μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες. Ο Κοντονής με άρθρο του στον ιστότοπο propago.gr υποστηρίζει ότι ζούμε μέρες 1977, τοποθετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Ένωσης Κέντρου και το ΚΙΝ. ΑΛ. στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Όταν, δηλαδή, αντιστράφηκαν οι συσχετισμοί και το ΠΑΣΟΚ έγινε κυρίαρχη δύναμη.

Αν μη τι άλλο, μια πολύ ηχηρή καμπάνα από τον πρώην υπουργό του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει στις προοπτικές που ανοίγονται στο Κίνημα Αλλαγής με την εκλογή Ανδρουλάκη.