Η αλησμόνητη ατάκα «το νου σας ρεμάλια» του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι» ταιριάζει γάντι με το πνεύμα μιας επιστολής-έπος που έλαβαν τα μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά προκειμένου να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για την εκλογή της ηγεσίας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Από την επίμαχη επιστολή, την οποία αποκαλύπτουμε, η αρμόδια εφορευτική επιτροπή δίνει συνωμοτικές οδηγίες προς τους εκλέκτορες, επισημαίνοντάς τους πως θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες προσεκτικά και να μην κινήσουν υποψίες με πηγαδάκια και φωνασκίες γιατί μπορεί να γίνουν καταγγελίες και να πλακώσει η αστυνομία.

Βέβαια, αυτή είναι η κωμική πλευρά του θέματος, διότι εδώ ανακύπτουν και ζητήματα που σχετίζονται με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, καθώς πάνω από 400 άτομα καλούνται να προσέλθουν αυτοπροσώπως προκειμένου να ψηφίσουν σε κανονικές κάλπες, τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες επιτηρούν τουλάχιστον 15 μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Υποτίθεται πως οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγονταν με την μέθοδο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καθώς αυτό διευκρίνιζαν πολλά στελέχη του κόμματος τις προηγούμενες ημέρες όταν δέχονταν ερωτήσεις απ' τους δημοσιογράφους σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθείται. Από την επιστολή, όμως, που παρουσιάζουμε προκύπτει το ακριβώς αντίθετο, κάτι που ως πρόβλημα το αντιλαμβάνονται και οι διοργανωτές, αλλιώς δεν θα είχε νόημα να δίνουν οδηγίες περί αποφυγής καταγγελιών και επέμβασης της Αστυνομίας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
thumbnail_20210303_171037