Εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορoναϊού και των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού της 3ης Μαρτίου, το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλία διακινήθηκε ευρέως το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο.

Επειδή οι κεραίες μου το εντόπισαν να διαρρέει με ταχύτητα φωτός, προσπάθησα να μάθω από πού διακινείται και, κυρίως, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που το λάμβαναν σοβαρά υπόψη τους. Μετά, λοιπόν, τα κατάλληλα τηλεφωνήματα, αυτό που προέκυψε ήταν πως πίσω από τη σχετική διαρροή βρίσκονταν τουλάχιστον δύο βουλευτές της Ν.Δ. στη Θεσσαλία, οι οποίοι εκλέγονται σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες.

Αυτοί, λοιπόν, επικαλούμενοι «εσωτερική πληροφόρηση», έκαναν λόγο για σχετική απόφαση του πρωθυπουργού, την οποία φυσικά (!) έμαθαν οι ίδιοι και, ως εκ τούτου, έδωσαν το σύνθημα των εκλογικών προετοιμασιών.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στους γνωρίζοντες το «γαλάζιο» παρασκήνιο είναι πως η πλειονότητα όσων άκουσαν τη «σχετική είδηση» τη θεώρησε «λογική κίνηση» από το Μαξίμου μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα με τον κοροναϊό. Το επιχείρημα ήταν πως «πρέπει να τελειώνουμε με την απλή αναλογική, γιατί η χώρα θα βρεθεί ενώπιον δύσκολων καταστάσεων».

Δεν μπορώ να ξέρω γιατί κάποιοι επέλεξαν τώρα την ενεργοποίηση των σχετικών σεναρίων, οφείλω, όμως, να καταγράψω πως σχεδόν όλοι οι «σκληροί» υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη απορρίπτουν χωρίς δεύτερη συζήτηση τα εν λόγω σενάρια.
Όπως επισημαίνουν, «ο πρωθυπουργός θα επιδείξει σοβαρή και υπεύθυνη στάση, συνεχίζοντας να τοποθετείται θεσμικά στο κέντρο της πολιτικής σκηνής».