Με μια ανεκδιήγητη ανάρτηση στα social media η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Ζορμπά καταφεύγει σε ένα απίστευτο ανθελληνικό παραλήρημα κατά το οποίο κατακεραυνώνει τους εορτασμούς για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όχι μόνο δεν «εγκρίνει» κατά την άποψή της τους εορτασμούς και την διαδικασία που ακολουθήθηκε, αλλά επιτίθεται ακόμη και στους ξένους, υψηλούς προσκεκλημένους της χώρας, χάρη στους οποίους έγινε ακόμη πιο λαμπρή η απήχηση των εορταστικών εκδηλώσεων.

 Ειδικότερα, η κ. Μυρσίνη Ζορμπά, σε ανάρτησή της στο Facebook, την οποία συνοδεύει με ένα σκίτσο του Μποστ, καταφέρεται με σφοδρότητα στους εορτασμούς της χώρας μας για την ιστορική Επέτειο από το 1821 γράφοντας χαρακτηριστικά:

 «Μετά το τέλος της παρέλασης και τον κενό νοήματος επίσημο εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων στον έρημο δημόσιο χώρο της πονεμένης και σε αποκλεισμό πόλης, μετά την ασημαντολογία και τιποτολογία των σχολιασμών της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αερολογίες και τις αφόρητες κοινοτοπίες λόγων και χαιρετισμών, ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια μας κι ας ξεχάσουμε γρήγορα όσα είδαμε».

 Η κ. Ζορμπά δεν είδε καμία λαμπρότητα, δεν είναι ίσως καμία ανάγκη να γίνουν οι εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι αγώνες των Ελλήνων. Είναι γνωστή άλλωστε η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, επιμένοντας στην κατάργηση παρελάσεων και γιατί όχι της εθνικής μνήμης. Η κ. Ζορμπά, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την ιστορικότητα που πρέπει να διατηρήσει η χώρα μας, αλλά κυρίως την παγκόσμια απήχηση και προβολή που είχαν οι εκδηλώσεις, καθώς μετατράπηκε σε μια παγκόσμια γιορτή, εκτιμά ότι όλα ήταν μια «ασημαντολογία».

Ίσως… δεν είδε ότι συμμετείχε και ο αρχηγός του κόμματός της, ο κ. Τσίπρας σ’ αυτή την «ασημαντολογία»; Αν  όντως η άποψη της κ. Ζορμπά αποτελεί κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας εάν την συμμερίζεται και ο ίδιος και το κόμμα του.