Να αποσύρει μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη μαρκίζα του κόμματος και να πάρει οδυνηρές αποφάσεις ζητά εκ νέου από τον Αλέξη Τσίπρα ο αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος, υποστηρίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει την ίδια τακτική θα πάει στις εκλογές σαν πρόβατο επί σφαγή. Με αλλεπάλληλα άρθρα του ο κ. Λακόπουλος έχει φτιάξει μια λίστα αποτυχημένων στελεχών, στην οποία κατά καιρούς έχει συμπεριλάβει τον Παύλο Πολάκη, τη Ρένα Δούρου, τον Νίκο Παππά, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη κ.α. Στην τελευταία του παρέμβαση, ο κ. Λακόπουλος περιγράφει μια σειρά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει προς τα έξω το χειρότερό του εαυτό. Συγκεκριμένα περιγράφει τις εξής σκηνές:

-Πρώτη: Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την ευκαιρία να ξετινάξει την κυβέρνηση για τη στημένη επιχείρηση ηθικής απαξίωσής του- με τη νέα Προανακριτική Επιτροπή δια της αριθμητικής- ανεβαίνει στη σκηνή ο συνήθης ύποπτος και εξασφαλίζει ότι η ΝΔ θα κάνει πάρτι. Αντί να απολογείται για την παραπομπή αντιπάλου της με μάρτυρα τον Καλογρίτσα. Κανείς δεν του εξήγησε ότι στη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν θέση κραυγές του τύπου «είστε η παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού» και οι αναφορές σε «Τσολάκογλου» ή «χοίρους» που «σαν σήμερα εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη». Είναι θέμα ήθους.

-Δεύτερη: Δυο βουλευτές αγνόησαν την απόφαση του προέδρου του κόμματος στην ψηφοφορία για το Ελληνικό στη Βουλή και απείχαν. Ο ένας ισχυρίσθηκε, εκ των υστέρων, ότι έπραξε κατά συνείδηση γιατί δεν υπήρξε απόφαση κομματικού οργάνου, αλλά μια συζήτηση στον «πρωινό καφέ» -που «δεν είναι όργανο». Παραβλέποντας ότι δεν αποφάσισε ο «καφές», αλλά ο Τσίπρας. Προφανώς κάθε φορά που είναι να ψηφίσει η αφεντιά του πρέπει να συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή. Κατά τα λοιπά το πιάσαμε το υπονοούμενο: δεν αποφασίζει ο Τσίπρας, αλλά «τα όργανα».

Τρίτο: Στέλεχος με βιογραφικό αποτυχιών στο κόμμα και στις κυβερνήσεις Τσίπρα και βασικός σαμποτέρ της ιδέας για αλλαγές αρπάχθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. με βουλευτή πασοκικής προέλευσης σε στυλ «εσύ και οι όμοιοί σου», υποδηλώνοντας ότι υπάρχει διαχωριστική γραμμή. Με την ευκαιρία την έπεσε και στον Τσίπρα ότι αποφάσισε διπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 , χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τέταρτο: Στέλεχος που χαντάκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αυτοδιοίκησης αποφεύγοντας να αναλάβει αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες του ρόλου που είχε σε φυσικές καταστροφές, διεκδικεί τώρα δάφνες θεωρητικού της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πέμπτο και άσχετο (;): Σε μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον Τσίπρα με… μικρότερη επιρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δίκην υπόδειξης ότι είναι βαρίδι και καλά θα κάνουν να τον αλλάξουν.

Μάλιστα, ο σταθερός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνει πως «η πολιτική έχει αντικατασταθεί από τον φραξιονισμό και την ίντριγκα των μανδαρίνων. Είναι δυο κύκλοι αυτοκαταστροφής που αναπαράγονται διαρκώς από τα ίδια πρόσωπα».

Και εξηγεί τι εννοεί: «Στον ένα αναπτύσσονται θεωρίες κατά της διεύρυνσης και της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πλειοψηφικό φορέα σύγκλισης της Αριστεράς με την Κεντροαριστερά και άξονα συσπείρωσης την ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Παράταξης. Στον άλλο κύκλο κινούνται όσοι έχουν καεί από τη δική του πολιτική συμπεριφορά, την αποτυχημένη θητεία τους στις κυβερνήσεις Τσίπρα και από τις ιδεοληπτικές θέσεις τους. Με την παρουσία τους στην πρώτη γραμμή υπονομεύουν την νίκη κατά τη Δεξιάς και την προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης».