Την εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ακόμη πως η ψήφος των πολιτών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην «επιδέχεται ερμηνείες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ψήφος τους θα ερμηνευτεί, άρα θα πρέπει να δώσουν μία ψήφο που δεν επιδέχεται ερμηνείες». Επανέλαβε ακόμη ότι «στον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω ούτως ή άλλως. Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες για να βγούμε από το μνημόνιο». 

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των Financial Times, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η κρίση δεν έχει τελειώσει. Η αλήθεια και η γνώση των δύσκολων καταστάσεων βοηθάει την κοινή γνώμη να έχει μία πιο συγκροτημένη άποψη. Ο διάλογος δεν πρέπει να γίνεται με τρόπο βλαπτικό. Η συζήτηση στις Κάννες ήταν πάρα πολύ έντονη. Πρωταγωνιστές ήταν ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ. Ήταν μία συζήτηση δύσκολη, αλλά όχι μία συζήτηση μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ. Ο κ. Μπαρόζο ήταν παρόν, όπως και η κ. Λαγκάρντ, αλλά δεν ήταν αυτοί που έπαιρναν μέρος στη συζήτηση».

Αρνήθηκε να απαντήσει την ερώτηση εάν ο κ. Σαρκοζί -απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου- χρησιμοποίησε την έκφραση «με έκανες να φαίνομαι γελοίος» και πρόσθεσε ότι για τη συγκεκριμένη συζήτηση υπάρχουν πρακτικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «αρχικά χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου, Πινοσέτ. Κατόπιν στις 28 Οκτωβρίου 2011 οργάνωσε τα επεισόδια σε βάρος των εκπροσώπων της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης και το κούρεμα του χρέους. Ύστερα απέρριψε ως φτηνό αντιδημοκρατικό τέχνασμα το δημοψήφισμα που εξήγγειλε στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Παπανδρέου. Φρόντισε να επιβραβεύσει και να «στεγάσει» στο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου ή κρίσιμα νομοσχέδια της με στόχο να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τώρα τάσσεται αναδρομικά υπέρ της τότε νόμιμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παπανδρέου, μια πρωτοβουλία συνεργασίας που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2011. Αν η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός, είναι το απύθμενο πολιτικό θράσος».