Στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής είναι στραμμένα τα βλέμματα στην Κεντροαριστερά, καθώς τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και οι επίδοξοι δελφίνοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους με φόντο την εκλογή ηγεσίας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του κόμματος, δίνοντας έτσι μια απάντηση στις φήμες ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα.

Παράλληλα θα εγγυηθεί προσωπικά τις εσωκομματικές διαδικασίες, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της περί τήρησης του Καταστατικού του κόμματος

Για να είναι απολύτως σαφής, θα συμπληρώσει πως το ερχόμενο φθινόπωρο, σε ειδική σύνοδο της ΚΠΕ θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα επισημάνει πως μια μακρά εσωκομματική διαδικασία θα είναι επιζήμια για το κόμμα, για αυτό και θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να είναι προσεχτικά και να μην τροφοδοτούν την εσωστρέφεια.

Από την πλευράς τους, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, θα ζητήσουν από τη Φώφη Γεννηματά να γίνει συγκεκριμένη όσον αφορά την ημερομηνία εκλογής, αλλά και τους τρόπους της διαδικασίας, όπως το ποιοι θα ψηφίσουν στις εκλογές για την επιλογή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Αμφότεροι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το 2017 με τα ανοιχτά μητρώα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα ψήφιζαν για την εκλογή προέδρου μέλη και φίλοι που γράφονταν έως και την ημέρα της ψηφοφορίας, αλλά ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εκ των βασικών υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά, με δήλωσή του άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα έχουν δυνατότητα να ψηφίζουν για ανάδειξη ηγεσίας αυτοί που πάνε να εγγραφούν πρώτη φορά στις καταστάσεις.

Το ζήτημα του μητρώου είναι μια «βόμβα» που θα μπορούσε να τινάξει τα πάντα στον αέρα, καθώς Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν κάτι τέτοιο και δεν κάνουν βήμα πίσω.