Δύο σχέδια για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

Το plan A, στο οποίο έχει συμφωνήσει το Ισραήλ, είναι να πάει ένα αεροπλάνο στο Ισραήλ και -χωρίς να βγει κανείς- να μεριμνήσουν οι ισραηλινές Αρχές, σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ώστε να έρθει το Άγιο Φως στο αεροπλάνο, το οποίο θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, ωστόσο, μαθαίνουμε πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το plan B και το γραφείο του πρωθυπουργού είναι σε επαφή με τους αρμόδιους αξιωματούχους του Ισραήλ για να καμφθούν οι αντιστάσεις τους, τις οποίες προβάλλουν λόγω πανδημίας. Το δεύτερο σχέδιο προβλέπει να μεταβεί στο Ισραήλ κυβερνητικό αεροσκάφος και σε αυτό να επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, οι οποίοι θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος θα επιστρέψει στην Αθήνα (στις 6.30 το απόγευμα) και το Άγιο Φως δεν θα μεταφερθεί, όπως πέρυσι, μόνο στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και η Ρόδος.