Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου συνεργάτης του πρωθυπουργού τάχθηκε υπέρ των εκλογών το φθινόπωρο, με βασικό επιχείρημα ότι είναι ευκαιρία να επιχειρηθεί μεταπανδημική επανεκκίνηση με κεντρικό ερώτημα: «Ποιος θέλετε να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης;».

Η άποψη αυτή μειοψήφησε και μάλιστα αποδείχθηκε εξαιρετικά αδύναμη, αφού δεν βρέθηκαν άλλοι υποστηρικτές, αλλά έχει σημασία -γι’ αυτό το μεταφέρω- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι η εξάντληση της τετραετίας είναι γι' αυτόν ηθικό θέμα, γιατί πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ξανά στο πολιτικό σύστημα και για να συμβεί αυτό χρειάζεται ανάκτηση αξιοπιστίας.

Επίσης φέρεται να αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για εκλογές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν ανεβαίνει, αλλά πέφτει;».

Ομολογώ ότι απάντηση δεν πήρε, γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Έχω, όμως, πληροφορίες και από μια σύσκεψη που έγινε πολύ πρόσφατα στην Κουμουνδούρου, με συμμετοχή γνωστού δημοσκόπου. Εκεί ειπώθηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι δεν υπάρχει βαθιά διαχωριστική γραμμή, τύπου μνημόνιο-αντιμνημόνιο και δεν υφίσταται ηγετική ομάδα που να πείθει ότι «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», με την καλή έννοια, δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει καλύτερα.

Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα εργασιακά μπορεί να δημιουργηθεί τέτοια διαχωριστική γραμμή, για να ακούσει από τον δημοσκόπο ότι στους ιδιωτικούς υπαλλήλους έχουν ανεβεί τα ποσοστά της Ν.Δ. γιατί από όταν μειώθηκαν οι εισφορές αυξήθηκε ο καθαρός μισθός τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε κόκκαλο, όπως μου μεταφέρθηκε...