Πηγές της στήλης τονίζουν πως επίκειται από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μια θεαματική κίνηση: η πρόταση να ενταχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Πληροφορίες τονίζουν πως η σχετική πρόταση ζυμώνεται, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θετικός, καθώς στοχεύει να απογαλακτιστεί -όσο μπορεί από την άκρα Αριστερά του κόμματός του, και πως η σχετική ενέργεια μελετάται να προχωρήσει τον Σεπτέμβριο.

Τότε η Σοσιαλιστική Διεθνής θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ. Εκεί αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο μετά την δημοσιοποίηση των σχετικών αυτών πληροφοριών από το Γραφείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης Ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος». Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ με άτυπη ενημέρωση ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αίτημα του κ. Τσίπρα για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή.