Αν κάποιος συναγωνίζεται στο «προεδριλίκι» τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διατηρεί το σχετικό αξίωμα από το 2008, αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2006. Δηλαδή, παραμένει αμετακίνητος εδώ και 16 χρόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καρέκλα του Γιώργου Παπανδρέου αρχίζει να τρίζει, καθώς έχουν εμφανιστεί κάνα δυο «δελφίνοι», που φιλοδοξούν να ηγηθούν της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο τέλος του χρόνου. Πρόκειται για μια συντρόφισσα από την Ιταλία και έναν σύντροφο από τη Βραζιλία.

Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου δεν σκοπεύει να παραδώσει τόσο εύκολα τη σκυτάλη της προεδρίας, αλλά θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του για ακόμα μία τετραετία.

Σημειωτέον, δε, πως στο παρελθόν, για να μην απολέσει το συγκεκριμένο αξίωμα, που του δίνει την ευκαιρία να κάνει διεθνές πολιτικό παιχνίδι, αναγκάστηκε να επισπεύσει την προσχώρησή του στο ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, ως επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ, που δεν είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος. Επρεπε να έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 16/7