Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αρκετά δραστήριος το διάστημα αυτό. Ετοιμάζει περιοδείες σε Αχαΐα, Κρήτη, αλλά και στο εξωτερικό για να μιλήσει σε πανεπιστήμιο.

Ταυτόχρονα, έχει λάβει και τις αποφάσεις του για τη στάση που θα κρατήσει στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Θα υποστηρίξει ξεκάθαρα την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, όπως είχε κάνει και στις εσωκομματικές εκλογές του 2017.

Το πλαίσιο της συνεννόησης συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτό που φέρεται ο κ. Παπανδρέου να ζήτησε από τη Φώφη είναι το κόμμα να έχει ένα πιο ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, να είναι όσο γίνεται περισσότερο ριζοσπαστικό ή και τολμηρό.

Μάλιστα, θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χώρος για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον πρώην πρωθυπουργό είναι σημαντικό να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου, ώστε η διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής να γίνει ελκυστική και να μετάσχει μεγάλος αριθμός πολιτών.