Στον ΣΥΡΙΖΑ η ηθική είναι αποτέλεσμα συνεδριακής απόφασης. Ως εκ τούτου, αν η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ή η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποφανθεί για την ηθικότητα του πολιτικού υποκειμένου ΣΥΡΙΖΑ, τότε έτσι είναι και πρέπει να το δεχτούμε. Γιατί το γράφω αυτό;

Διότι στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, ισχυρίστηκε πως αυτές «επικύρωσαν την ηθική του ΣΥΡΙΖΑ». Και η αναφορά του αυτή πέρασε στο ντούκου. Πάλι καλά που δεν μας είπε πως επικύρωσε και την εξυπνάδα ή την ομορφιά του κόμματός του. Αλλά με την ηθική το τερμάτισε. Ειδικά όταν σε ένα κόμμα που, κακά τα ψέματα, δεν είναι μοναστήρι ή εκκλησία, μπορεί να παρεισφρήσει κάθε καρυδιάς καρύδι και να εξελιχθεί κιόλας στην κομματική του ιεραρχία.

Και τα είπε όλα αυτά όταν ο πιο στενός του συνεργάτης τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Νίκος Παππάς, οδηγείται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. Στην ηθική της Αριστεράς αποτελούν μείζον θέμα τα αμφισβητούμενα SMS αξιωματικών του αεροδρομίου για το γνωστό θέμα με τη Φενερμπαχτσέ, αλλά όχι τα γνήσια και «αγαπησιάρικα» SMS που αντάλλασσε ο Καλογρίτσας με τον Παππά.