Το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των πυρκαγιών φαίνεται να λαμβάνει τέλος καθώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην πρόταση γα διάλογο που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη στην Βουλή αναμένεται να  υπάρξει η πρώτη σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό για το θέμα των πυρκαγιών ενώ δεν αποκλείεται να η συζήτηση να επεκταθεί και σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Λόγω της ακραίας συνθήκης

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε συναινετικός, λόγω της ακραίας συνθήκης που επικρατούσε, αρνούμενος μάλιστα  να ζητήσει παραιτήσεις υπουργών.  



Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου, φρόντισε να πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα  κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν παρέχει συναίνεση και ότι επικρίνει την κυβέρνηση «από την ασφάλεια των διακοπών του».

Επίθεση από Σπίρτζη

Εν τω μεταξύ  ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Χρήστος Σπίρτζης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή πληροφορίες που λένε ότι οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή δέχθηκαν απειλές για να μην αποκαλύψουν τις ελλείψεις της πυροσβεστικής: «Οι αποκαλύψεις που αφορούν  απειλές του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Κλεφτοσπύρου, στους λιγοστούς πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη στην Βόρεια Εύβοια, γιατί αποκάλυψαν την άθλια κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων και τη μεταφορά του μοναδικού που ήταν σε επιχειρησιακή ικανότητα σε άλλη περιοχή, την απουσία εναέριων μέσων και τον ανύπαρκτο συντονισμό χρήζει άμεσων εξηγήσεων τόσο από τον ίδιο τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».



«Δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο»

«Υπενθυμίζουμε ότι τόσες ημέρες που καιγόταν ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια, αβοήθητη από επίγεια και εναέρια μέσα και από επαρκή συντονισμό, δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο τα στελέχη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της, κ. Κλεφτοσπύρος. Υπενθυμίζουμε ότι για την άθλια κατάσταση των οχημάτων, χωρίς φρένα και χωρίς επιχειρησιακή δυνατότητα επίσης τα στελέχη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπαρχηγός της, δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο, στη φάση της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου, όπως μας ενημέρωναν», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.