Οι αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μητρόπολη, κατά την τελετή αποχαιρετισμού στον Μίκη Θεοδωράκη, έχουν βρεθεί τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα πολιτών, χωρίς να σεβαστεί την ιερότητα της στιγμής, προέβη σε γιουχαΐσματα εναντίον του πρωθυπουργού.

Κι ενώ μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδοκίμασαν τις συγκεκριμένες ενέργειες, δεν έλειψαν και κάποιοι που δεν έκρυψαν την επιδοκιμασία και την ταύτισή τους. Όταν μάλιστα πρόκειται και για υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Παύλος Πολάκης, τότε το ζήτημα καθίσταται ιδιαίτερα… ανησυχητικό.

Ειδικότερα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, δίνοντας το σήμα, ανάρτησε πρωτοσέλιδο εφημερίδας του 1965 με σύνθημα της εποχής κατά του πατέρα του πρωθυπουργού, το οποίο επαναλήφθηκε και στα πρόσφατα γιουχαΐσματα, ανασύροντάς το ως απόδειξη κάποιας… οικογενειακής ευθύνης.

Παρομοίως και η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία δήλωσε, παράλληλα, ότι το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη «ήταν πολιτικό, ήταν η πρώτη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση», ενώ πρόσθεσε ότι «ο λαός όμως έβαλε το δικό του μέτρο στην κηδεία του ανθρώπου των μεγάλων πραγμάτων».

Για την ιστορία, πάντως, να θυμίσουμε ότι όταν το 2017, στην τελετή για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη Μητρόπολη, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε δεχτεί παρόμοιες αποδοκιμασίες, το γραφείο Τύπου της ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τις καταδίκαζε.