Η αποκάλυψη του powergame.gr στα μέσα της εβδομάδας για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Πρετεντέρη είναι ενδεικτική της κινητικότητας που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου, και προσωπικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο μέτωπο των ΜΜΕ.

Βασικός στόχος των επαφών αυτών είναι να κλείσουν ορισμένες από τις πληγές του παρελθόντος, αλλά και να καταδειχθεί σε όλα τα επίπεδα πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει την επιθετική ρητορική εναντίον συλλήβδην των παραδοσιακών ΜΜΕ.

Πρόκειται, όπως λένε οι γνωρίζοντες, για μια σειρά πρωτοβουλιών που μαρτυρούν την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει στην άκρη τη λογική τύπου Καρτερού και να δοκιμάσει μια διαφορετική τακτική, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η δυσχερής για τον ίδιο εικόνα των δημοσκοπήσεων έχει παγιωθεί για τα καλά.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά των φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών ΜΜΕ, που, όπως είναι φυσικό, κάθε άλλο παρά με καλό μάτι βλέπουν τις σχετικές διεργασίες. Ειδικά οι εργαζόμενοι της «Αυγής», που, πέραν των υπολοίπων, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, καθώς και την επιλογή της Κουμουνδούρου να κάνει παιχνίδι σε άλλες κατευθύνσεις, βρίσκονται και πάλι ένα βήμα πριν από μια νέα έκρηξη...