Στην επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη λυθηκε το μυστήριο αναφορικά με τις ηγετικές βλέψεις του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αμέσως μετά το πέρας της συνομιλιας τους, έδειξε να κινείται πλέον ως οιονεί υποψηφιος για την αρχηγία με την ανάρτηση που εκανε στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε εμμέσως στον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιο αρχηγό την πρόθεσή του να κατέλθει και αυτός υποψήφιος, θεωρώντας πως μπορεί να συμβάλλει στην "προοπτική" της παράταξης, την "ενότητα" του χώρου και την ενδυνάμωσή του. 

Δεν ζήτησε από τον ευρωβουλευτή να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Οι πληροφοριες αναφέρουν πως ο διαλογος των δυο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα, ενώ σε καμία περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν ζητησε απο τον Ν. Ανδρουλάκη να αποσύρει την υποψηφότητα του, παρά το γεγονός ότι με έμμεσο πλην σαφή τρόπο φέρεται να του είπε πως "εσύ έχεις μέλλον".

Απο την πλευρά του ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως στόχος της υποψηφιότητας του είναι το "μεγάλωμα" της παράταξης, επισημαίνοντας πως έφτασε η ώρα να πάρει μια ευκαιρία και η δική του γενιά, επιμένοντας στην ανάγκη της ανανέωσης.

«Αυτό είναι κοινωνικό και όχι κομματικό αίτημα», ήταν το μήνυμα του προς τον πρώην πρωθυπουργό.