Ο στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να φέρει στην κάλπη 100.000 ψηφοφόρους για να αποφασίσουν την Κυριακή 8 Μαΐου για το όνομα του ΚΙΝ.ΑΛ. Ο στόχος είναι εφικτός, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόμμα διαθέτει 196.000 μέλη.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι την Κυριακή, 15 Μαΐου, γίνεται η εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί περίπου 80.000 μέλη, υπάρχει όμως η δυνατότητα την ημέρα της εκλογής για την εγγραφή νέων μελών, τα οποία θα επιθυμούν να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό.

Θα είναι αμείλικτη

Όπως καταλαβαίνετε, η μάχη των αριθμών θα είναι αμείλικτη. Αν τα καταφέρει ο Ανδρουλάκης και συγκεντρώσει εξαψήφιο αριθμό ψηφοφόρων για να αποφασίσουν πώς θα λέγεται το κόμμα, θα πρέπει τουλάχιστον να καταφέρει να επιτύχει το ίδιο ο Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα, με διακύβευμα την αρχηγία του θεωρητικά μεγαλύτερου κόμματος του ευρύτερου «προοδευτικού» χώρου.

Η αναπόφευκτη σύγκριση των αριθμών θα τροφοδοτήσει σενάρια για την εκλογική δύναμη των δύο κομμάτων, που κάποιοι ένθεν κακείθεν θέλουν να τα δουν να συγκυβερνούν στο μέλλον.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Απριλίου 2022.