Η Ελλάδα «πάγωσε» στην οδυνηρή είδηση του θανάτου της προέδρου του Kινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία έπειτα από μια γενναία μάχη με τον καρκίνο άφησε την τελευταία της πνοή, το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ευαγγελισμό. 

Την ώρα που ο πολιτικός κόσμος πενθεί, οι σύντροφοί της από το Κίνημα Αλλαγής είναι συντετριμμένοι, και οι Έλληνες είναι σοκαρισμένοι από τον θάνατο της 56χρονης πολιτικού, μια ανάρτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για τη Φώφη Γεννηματά, προκάλεσε σωρεία αντδράσεων, αλλά και την οργή των χρηστών του διαδικτύου. 

Στο tweet του ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η μάχη της Φώφης Γεννηματά δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το ΚΙΝΑΛ. Με αυτή του την ανάρτηση να δέχεται πλήθος αρνητικών σχολίων από τους χρήστες του twitter. 

Aνάμεσας σε όλους όσοι αντέδρασαν εντόνως στο σχόλιο του Γιώργου Κύρτσου ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος απάντησε κάτω από την ανάρτηση του Κύρτσου: «Αιδώς Αργείοι». 
kyrtsos_mpakogiannis

Η ανάρτηση του Κύρτσου 

«Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».