Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής είναι ανοιχτά τρεις πρώην Γραμματείς της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για την Τόνια Αντωνίου, τον Παντελή Καμά και τον Βασίλη Κίτσιο.

Η Τόνια Αντωνίου έχει πλούσια πολιτική και κομματική διαδρομή. Μετράει 38 χρόνια κομματικής δράσης και έχει μακρά συνδικαλιστική δράση και θητεία σε σημαντικές θέσεις στα κορυφαία συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής (Γραμματέας της ΠΑΜΚ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Συμβουλίου).

Η πρώτη γυναίκα Γραμματέας πολιτικής οργάνωσης

Το 1996 εκλέχθηκε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και γίνεται η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που αναλαμβάνει επικεφαλής μιας πολιτικής οργάνωσης νεολαίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της δεν δίστασε μάλιστα να διαφωνήσει αλλά και να συγκρουστεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε θέματα κεντρικών πολιτικών επιλογών. 

Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και 2009, ενώ πρόσφατα κατέλαβε την έδρα που είχε η Φώφη Γεννηματά, ως πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2019 στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής συμμετέχει στο στενό επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, που χαράσσει την πολιτική γραμμή και στρατηγική,

Ενεργό συμμετοχή από τα μαθητικά του χρόνια

Ο Παντελής Καμάς μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέσα στα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση, ως στέλεχος της ΠΑΜΚ, της μαθητικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Εντάχθηκε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ το 1988 και 14 χρόνια αργότερα ανέλαβε το τιμόνι της Οργάνωσης, ως Γραμματέας της. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιανουαρίου του έτους 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση, ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Κερατσίνι Δραπετσώνα #αλλάζουμε.

Ο κ. Παντελής Καμας συστρατεύθηκε από την πρώτη στιγμή πίσω από την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού και δίνει μεγάλο αγώνα για την επικράτησή του. 

Εντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση

Στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ ανδρώθηκε πολιτικά και ο Βασίλης Κίτσιος. Από πολύ νέος έχει αναπτύξει έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ασχολήθηκε ενεργά με τα φοιτητικά ζητήματα μέσα από την ΠΑΣΠ, ενώ το 2004 εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο 6ο συνέδριο της οργάνωσης. Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο Βασίλης Κίτσιος είναι η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να «τρέξει» το οργανωτικό σκέλος της καμπάνιας του.