Mια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο πολυσύχναστο στέκι «Αθηναϊκόν», στο Χαλάνδρι.

Συναντήθηκαν ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Φελέκης.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Φελέκης, εκτός των άλλων, ανήκει στο στενό κύκλο των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, είναι από αυτούς που μετέχουν στις κλειστές συσκέψεις ή παίρνουν μέρος σε διάφορες προεκλογικές συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φίλης είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαφωνήσει δημοσίως με τη λογική των μεταγραφών από το ΠΑΣΟΚ που είχε ακολουθήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας. Προκρίνει δηλαδή τον επίσημο προγραμματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με τα (λεγόμενα) προοδευτικά κόμματα, ήτοι το Κίνημα Αλλαγής, το ΜέΡΑ 25 και το ΚΚΕ.

Μετά και τη συνάντηση που αποκαλύπτουν σήμερα τα parapolitika.gr, το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο κ. Φίλης στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Παπανδρέου, θα είναι από αυτούς που θα πιέσουν για τον απευθείας διάλογο και πολύ περισσότερο τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής.