Τελικά, η αναξιοπιστία φαίνεται ότι είναι μεταδοτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, που «σπάει» το κοντέρ, την έχουν κολλήσει ακόμα και στελέχη του που συγκαταλέγονται στους σοβαρούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι ο συνήθως σοβαρός Σταύρος Αραχωβίτης άσκησε δριμεία κριτική στον Σπήλιο Λιβανό για την υπόθεση της νέας ΚΑΠ, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι πλήττει τους μικροκαλλιεργητές.

Το πρόβλημα, ωστόσο, για τον Αραχωβίτη είναι ότι από τις 50 και πλέον ώρες διαβούλευσης του ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα και των ΟΤΑ, στις συνδιασκέψεις που έγιναν στις 13 περιφέρειες της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν βουλευτή ή στέλεχός του ούτε για ένα λεπτό.

Προφανώς, νομίζουν ότι με την αποχή από τη διαβούλευση και τις «μπαλωθιές στον αέρα» κάνουν αντιπολίτευση. Ποιες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΚΑΠ και πού έχουν κατατεθεί; Αλλά, όπως σωστά σημειώνει ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας, «η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν απούσα από το σύνολο της διαβούλευσης και γι’ αυτό προφανώς αγνοεί συνολικά τα κείμενα, τις προτάσεις και το έργο που έχει γίνει».

Τώρα, ως προς την ουσία της παρατήρησης για τους μικροκαλλιεργητές, αν ο Αραχωβίτης πήγαινε έστω σε μία συνδιάσκεψη, θα άκουγε τον Λιβανό να καλεί ξανά και ξανά τους παραγωγούς να συνεταιρισθούν και να δημιουργήσουν συνεργατικά σχήματα για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί. Σε αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, κινούνται και όλα τα φορολογικά κίνητρα που έχει προωθήσει το ΥΠΑΑΤ.