Κάλπες µέσα στο κατακαλόκαιρο βλέπουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο στρατηγείο του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαιτίας της φθοράς που δέχεται η κυβέρνηση µετά την τραγωδία των Τεµπών θα µεταθέσει τις εκλογές για τον Ιούλιο! Μάλιστα, ενώ κατακεραυνώνουν τους δηµοσκόπους που κάνουν έρευνες εν θερµώ, δεν σταµατούν να µελετούν τις µετρήσεις τους, από τις οποίες συµπεραίνουν ότι η κυβέρνηση θα υποστεί φθορά που θα αγγίζει τις 7 µονάδες.

Ναρκοπέδιο

Αυτό έχει ως συνέπεια να θεωρούν ότι στο Μαξίµου δεν θα προχωρήσουν σε εκλογές, σε ένα τοπίο που µοιάζει για την κυβέρνηση ναρκοπέδιο. Ηδη µάλιστα, για να κάψουν το σενάριο των εκλογών το καλοκαίρι, σε χρόνο δηλαδή που θα έχουν απορροφηθεί οι πρώτοι µεγάλοι κραδασµοί από τα Τέµπη, επιχειρηµατολογούν λέγοντας ότι, αν ο πρωθυπουργός καθυστερήσει τις εκλογές, θα το επιλέξει για να µην εκφραστούν οι νέοι το καλοκαίρι µε την έκδηλη οργή τους, καθώς µεγάλο µέρος τους φεύγει για σεζόν σε τουριστικούς προορισµούς.

Αμηχανία 

Βέβαια, στο σηµείο αυτό αρχίζουν τα δύσκολα για τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκλογές τον Ιούλιο, και µάλιστα πρόωρες, έχοντας τη δυνατότητα να τις κάνει αργότερα. Οταν στελέχη της Ν.∆., όπως ο γραµµατέας της, Παύλος Μαρινάκης, κάνουν τη σχετική υπενθύµιση, η αµηχανία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι εµφανής. Αλλωστε, 420.000 νέοι ψηφοφόροι, από 18 έως 24 ετών, δεν πείθονται εύκολα πως τους σκέφτονται τόσο πολύ οι πολιτικοί, ώστε να γίνουν καθοριστικός παράγοντας για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/3/23