Κοινό παρελθόν συνδέει τον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη με τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τη στήλη «Θεωρείο» της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», ο 46χρονος βουλευτής Ηλείας αποτελούσε τον επικεφαλής του εκσυγχρονιστικού μπλοκ της νεολαίας, όπου και το 2007 και όντας πλέον 32 ετών, σε περίοδο που προετοιμάστηκε για να κατέβει βουλευτής στο νομό του, στην εν λόγω ομάδα τον διαδέχτηκε ο Ανδρουλάκης.

Έτσι, έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, τοποθέτησε τον νέο «αντ'αυτού» του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μέχρι να βρεθεί ο ίδιος παρών στο Κοινοβούλιο, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Οικειοθελής αποχώρηση από Χριστοδουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες της άνωθεν στήλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε συνομιλία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη του μετέφερε πως θα αποχωρήσει οικειοθελώς από τη θέση αυτή, αφού ο 30χρονος θα πολιτευτεί (μάλλον στην Ανατολική Αττική). Σε αυτή τη φαβορί φαίνεται πως θα τον δεχτεί είτε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είτε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, δύο «εξ απορρήτων» συνεργάτες του 42χρονου Ηρακλειώτη.