Οι προσυνεδριακές διαδικασίες και ο άτυπος διάλογος που γίνεται ανάμεσα σε όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις κυρίαρχες τάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μια αναφορά της Δώρας Αυγέρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έφερε την έκρηξη πολλών στελεχών της κομματικής πτέρυγας οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλουν τα όρια του διαλόγου. Σε άρθρο της – και με αφορμή το συνέδριο - η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως «ο προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Και ταυτόχρονα πρέπει να ξαναγνωρίσει την Αριστερά. Αυτό δεν γίνεται με κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control».

Ξάφνιασε τους πάντες

Η… μάλλον επιθετική διατύπωση της Δώρας Αυγέρη, όπως λέγεται στο παρασκήνιο, εκτός του ότι ξάφνιασε τους πάντες έφερε και την οργισμένη αντίδραση στελεχών που πρόσκεινται στην ομάδα των κομματικών οι οποίοι έλεγαν ότι «μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τέτοιου είδους συμπεριφορά και φρασεολογία μεταξύ συντρόφων».

Με την διατύπωση αυτή ήθελαν προφανώς να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τέτοιου είδους συμπεριφορές από όσους μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Μέσω Facebook

Απάντηση σε υψηλούς τόνους στην κ. Αυγέρη έδωσε μέσω facebook ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος από τους «53+». «Τι μας λέει η Δώρα Αυγέρη στην ΕφΣυν; Ότι είναι “αριστερόμετρο” και “κομματικοί μπράβοι” όσοι και όσες απορρίπτουν τους “ολίγο” ρατσιστές, “ολίγο” εθνικιστές, ομοφοβικούς, σκοταδιστές, που δέρνουν τη γυναίκα τους, καμιά φορά τη σκοτώνουν, επειδή είναι λεβέντες! Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από που αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ότι της κατέβει, με γλώσσα εφάμιλλη της “εκσυγχρονιστικής” δεξιάς. Σίγουρα οι πεποιθήσεις της δεν ταιριάζουν με το κόμμα που “υπηρετεί” στο κοινοβούλιο. Η τηλεόραση είναι διαβατήριο, δεν είναι όμως πιστοποιητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.