Σε «ιδανικές» συνθήκες περιβάλλοντος για να μιλήσει κανείς για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, δηλαδή υπό βροχή, συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με ομάδα αγροτών που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, στη Σκάλα Λακωνίας.

Ο υπουργός τους προσκάλεσε να μπουν στο Πνευματικό Κέντρο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών φορέων, αλλά η ομάδα των συγκεκριμένων παραγωγών, δεν θέλησε να συμμετάσχει.

Ο Σπήλιος, φόρεσε το μπουφάν του, άκουσε όλα τους τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο ΥπΑΑΤ επισκέφτηκε τη Δευτέρα τον Μαραθώνα, την Πέμπτη το πρωί τη Λακωνία και εν συνεχεία μετέβη στο Άργος για να συναντηθεί με πληγέντες παραγωγούς οπωροφόρων δένδρων. Γιατί, όπως επαναλαμβάνει από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο διάλογος είναι το πιο δυνατό «όπλο» στα χέρια και της πολιτείας αλλά και των ίδιων των αγροτών. Άλλωστε και ο ίδιος ο Σπηλιος Λιβανος ως βασική πολιτική του αρχη έχει τον διάλογο.