Συνεδρίασαν τελικά την Κυριακή τα στελέχη τα οποία μετέχουν στην «Ομπρέλα», την τάση που εκφράζει την εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην διαδικτυακή συζήτηση που κράτησε 11 ώρες, μετείχαν περισσότερα από 1270 άτομα.

Στο μενού της συζήτησης βρέθηκαν οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του προέδρου και της ΚΕ από την βάση, αλλά όπως ήταν φυσικό και το Κίνημα Αλλαγής.

Όσοι μετείχαν στην συζήτηση συμφώνησαν με το κείμενο των στελεχών, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και ζητά να μην αλλάξει ο τρόπος εκλογής του προέδρου και της ΚΕ. Παράλληλα, πολλά στελέχη υποστήριξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις, ενώ δεν έχει κάνει ακόμα αυτοκριτική για τα χρόνια της διακυβέρνησης.

«Θολό τοπίο»

Σε ότι αφορά το ΚΙΝΑΛ, τα περισσότερα στελέχη εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ακόμα στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ξεκαθαρίσει το πώς θα το αντιμετωπίσουν τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά ούτε και αν στην πραγματικότητα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετή γκρίνια υπάρxει και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει διάλογος σε κεντρικό επίπεδο για όλα τα θέματα που διχάζουν το κόμμα την συγκεκριμένη στιγμή.