Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στον κάμπο ύστερα από περίπου 9 χρόνια, όταν εκείνη την περίοδο ανέβαινε στα τρακτέρ και ξιφουλκούσε εναντίον της τρόικας και των μνημονίων. Η κίνησή του επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Κουμουνδούρου για πόλωση του πολιτικού κλίματος.

Με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν το ΚΙΝΑΛ σε απόσταση αναπνοής και τη δημοτικότητα του ίδιου να ακολουθεί του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει πολιτικά οφέλη και παράλληλα να συσπειρώσει την κομματική του βάση ενόψει του συνεδρίου, ποντάροντας όμως στην πεπατημένη που είχε ακολουθήσει στο παρελθόν.

Ωστόσο, όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη, οι εποχές από εκείνη την περίοδο έχουν αλλάξει και πως ο ίδιος έχει κυβερνήσει την χώρα για μια τετραετία, υπογράφοντας μάλιστα το τρίτο μνημόνιο.

«Συμπεριφέρεται στους αγρότες, όπως και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, όπως οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς. Μόνο που αντί για πολύχρωμες κορδέλες και καθρεφτάκια, τους προσφέρει ψευδείς υποσχέσεις για να υφαρπάξει ψήφους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα αγροτικά μπλόκα.

Τοξικότητα και πόλωση

Το Μαξίμου κατηγορεί την Κουμουνδούρου πως με την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί γυρίζει τη χώρα σε άλλες εποχές. Οι χυδαίοι χαρακτηρισμοί εναντίον του πρωθυπουργού από τον Θανάση Καρτερό και οι συνεχείς επιθέσεις του Παύλου Πολάκη, δύο πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έκανε λόγο για «ρητορική μίσους και ύβρεων».

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη χαρακτήριζαν «ένοχη» τη σιωπή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποφεύγει να πάρει θέσεις στα απαράδεκτα σχόλια του αρθρογράφου της «Αυγής» αλλά και τις απειλές του Σφακιανού βουλευτή που από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον υπουργό Υγείας να «βρει τρύπα να κρυφτεί», όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι ίδιες πηγές σημείωναν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην διχαστική ρητορική που ακολουθεί.