Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανήρτησε στο Instagram μία εικόνα με την ίδια να έχει στην αγκαλιά της την όμορφη γάτα του Προεδρικού Μεγάρου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθέτησε ένα αδέσποτο γατάκι το 2020 από την Κάρπαθο. Πέρυσι η κα Σακελλαροπούλου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά» για τη σχέση της με τα ζώα και για το πώς μπήκε στη ζωή της η Καλυψώ. «Πάντα είχαμε γατιά. Όλα τα ζώα τα αγαπώ, και τους σκύλους. Με συγκινούν. Αλλά φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που τους συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες».

Και όπως συμπλήρωσε, η επιλογή μάλλον έχει να κάνει με την ιδιότητα του καθενός: «Ιδίως τους συγγραφείς – επειδή έχουν αυτή τη ζωή που δεν είναι τόσο εξωστρεφής, δεν έχει τόση κινητικότητα- πάντα τους συντροφεύει μια γάτα», σημείωσε. «Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πολλά χρόνια στο δικαστήριο, τότε είχαμε άλλες δύο γάτες στο σπίτι κι έχω συνδέσει την παρουσία τους στο γραφείο την ώρα που έγραφα σχέδια αποφάσεων».

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, εξήγησε, ότι ήταν πολύ προβληματισμένη και στην αρχή πίστευε πως δε θα είχαν ζωάκι στο Προεδρικό Μέγαρο επειδή είναι ένας μνημειακός χώρος. Αυτό άλλαξε όμως όταν γνώρισε την Καλυψώ.

«Ταξιδέψαμε όμως στην Κάρπαθο, τυχαία και γνωρίσαμε δύο κυρίες που έχουν ένα φιλοζωικό σωματείο. Εμφανίστηκαν με την Καλυψώ πολύ μικρή, πριν δύο ημέρες την είχαν βρει. Η μία κυρία με τον σύζυγό της είχαν βγει περίπατο στο βουνό και άκουσαν το γατάκι να φωνάζει μέσα στους θάμνους. Την έσωσαν και την έφεραν να την δούμε. Έτσι γνωρίσαμε λοιπόν τη μικρή Καλυψώ, αλλά μας μπήκε η ιδέα και υπέκυψα. Και μετά από ένα μήνα, αφού ξεπετάχτηκε και έκανε τα εμβόλιά της ήρθε εδώ. Οφείλω να πω ότι ήταν και πολύ σημαντική συντροφιά στην πανδημία γιατί όσο να ’ναι όλοι ζήσαμε περισσότερο μοναχικά αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε.

Σήμερα, τιμά την παγκόσμια ημέρα με φωτογραφίες δικές της και της Καλυψούς, γράφοντας: «Όπως και η Καλυψώ, χιλιάδες σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται σε όλη τη χώρα. Περισσότερα από 400 φιλοζωικά σωματεία -πολλά από αυτά στελεχωμένα από εθελοντές- εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων. Αυτό όμως δεν αρκεί. Υιοθετήστε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε δεν περιγράφονται με λόγια.»

Δείτε την ανάρτηση