Νωρίς-νωρίς ξεκίνησαν οι γκρίνιες στο ΚΙΝΑΛ για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων δεν τυγχάνει της καθολικής αποδοχής των στελεχών του κόμματος που εκτός των άλλων του καταλογίζουν και μια σχετική «αδράνεια» και σπατάλη χρόνου στη διαχείριση των εσωκομματικών.

Δυσμενώς σχολιάζεται και η «εξαφάνιση» του προέδρου του ΚΙΝΑΛ που ενώ τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και  οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται καθημερινά με την κρίση στην Ουκρανία εκείνος επέλεξε με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή να μεταβεί στην Αργεντινή.

Σκοπός της επίσκεψης είναι κοινοβουλευτικές ανταλλαγές με τους εκεί βουλευτές για ζητήματα που αφορούν το εμπόριο, την οικονομία αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για τις συνεργασίες

Κακές γλώσσες λένε ότι το ταξίδι στη χώρα του τάνγκο ίσως τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για παρτενέρ σε περίπτωση που απαιτηθεί κυβερνητική συνεργασία μετά τις επόμενες εκλογές.

Ενδεικτικό του αλαλούμ στο ΚΙΝΑΛ για το συγκεκριμένο θέμα η κόντρα όπως αποτυπώθηκε από παριστάμενους στο Φόρουμ των Δελφών ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και στη Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Διαξιφισμοί»

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο συντονιστής της συζήτησης και δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος ρώτησε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τι έχει να πει για τις συνεργασίες, αφού δεν προκύπτει κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.

«Τι λέτε, πώς δεν γίνεται. Γίνεται», απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία του απάντησε πως αυτό που λέει δεν αποτελεί επίσημη θέση του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης άφησε να εννοηθεί ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, ωστόσο η εξήγηση που έδωσε δεν κάλυψε την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ανέφερε «πως το θέμα των συνεργασιών είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, για αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και εμείς».

«Καπέλωμα»

Με σκεπτισκισμό βλέπουν τις κινήσεις του νέου προέδρου από την πλευρά Λοβέρδου ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το «καπέλωμα» του τομεάρχη εξωτερικών του κινήματος (Λοβέρδος)  από τον συμβούλο επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της Κ.Ο. Σωτήρη Σέρμπου, που αποτελεί επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, για τις γαλλικές εκλογές. Και οι δύο εβγαλαν ανακοινώσεις για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών με τη μόνη διαφορά ότι ήταν εμφανώς σε διαφορετικό μήκος κύματος.