Όλα τα φώτα του ενδιαφέροντος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το πέρας του Συνεδρίου, θα πέσουν στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου και η ψηφοφορία θα σπάσει στις 13 περιφέρειες της χώρας. Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα είναι υποψήφιοι στην οργάνωση όπου ανήκουν.

Για παράδειγμα, ο Πολάκης θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κρήτης, η Όλγα Γεροβασίλη στο ψηφοδέλτιο της Ηπείρου κ.λπ. Η πιο μεγάλη μάχη θα γίνει στην Περιφέρεια Αττικής, όπου είναι συγκεντρωμένη η πλειονότητα των κορυφαίων στελεχών και θα εκλεγούν τα 150 από τα συνολικά 200 μέλη που θα απαριθμεί η νέα Κεντρική Επιτροπή. 

Η μάχη θα δοθεί μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου, της Ρένας Δούρου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Φίλη, του Νίκου Παππά, του Χρήστου Σπίρτζη, του Πάνου Σκουρλέτη, του Νίκου Βούτση, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Νάσου Ηλιόπουλου. Να σημειωθεί ότι στα προαναφερθέντα ονόματα δεν συγκαταλέγεται αυτό του Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή. 

Σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν συγκρίσεις με βάση και τον συνολικό αριθμό των ψήφων που θα συγκεντρώσουν οι πρωτοκλασάτοι, έστω και αν το δείγμα της Αττικής θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/4