Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα ρωσικά οπλικά συστήματα που είχε αγοράσει στο παρελθόν η χώρα μας από τη Μόσχα. Ξέρετε, αυτά για τα οποία κατέληξε στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Εκείνος, δε, που τους έχει παρασύρει με κινδυνολογικές εικασίες είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Γ. Καμπάς, ο οποίος υποδύεται τον στρατιωτικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα και συμμετέχει ενεργά σε διάφορες εκδηλώσεις του κόμματος που διοργανώνει η αδελφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζανέτ.

Ο κ. Καμπάς, που επί των ημερών του στη διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού οι Τούρκοι μάς άρπαξαν δύο στρατιώτες στον Εβρο, διασπείρει αμφιλεγόμενες έως ψεύτικες ειδήσεις κάθε φορά που καλείται να ικανοποιήσει το «αντιμητσοτακικό» μένος της Αριστεράς.

Υπαινίσσεται, χωρίς στοιχεία, πως στην Ουκρανία στείλαμε και άλλον οπλισμό. Ξέρω γω, μπορεί και τα κανόνια του Ναβαρόνε να έχει στο μυαλό του. Ας ρωτήσει τον πρώην πτέραρχο, σύντροφο του κ. Χριστοδούλου, τι δυνατότητες έχουν τα C-130 να μεταφέρουν οπλισμό. Σε μήκος, σε πλάτος, σε βάρος και σε ύψος.

Επίσης, ισχυρίζεται πως η χώρα μας θα πληρώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επειδή θα τεθούν σε αχρηστία τα οπλικά συστήματα που είχαμε αγοράσει από τη Μόσχα, γιατί δεν θα μπορούμε να τα συντηρήσουμε ή να αγοράσουμε ανταλλακτικά όταν απαιτηθεί. Προφανώς, ή δεν γνωρίζει ή σκοπίμως κινδυνολογεί.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/4