Είναι γνωστό ότι ο Τζέφρι Πάιατ «δέθηκε» πολύ με την Ελλάδα και τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αθήνα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Αμερικανός απερχόμενος πρέσβης παρέθεσε αποχαιρετιστήριο γεύμα σε πολιτικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες της χώρας, ενώ παράλληλα δέχθηκε επίσκεψη από δύο γερουσιαστές, μέλη της Επιτροπής Ενέργειας και Τεχνολογίας του Κογκρέσου. Στο τραπέζι του κ. Πάιατ παρακάθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο έμπειρος διπλωμάτης και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Κατρίνης του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ενεργειακές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Όμως, κανείς δεν μπορούσε να μην εστιάσει στο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα που επικρατούσε. Ιδιαίτερα όταν έφτασε η στιγμή που ο Τζέφρι Πάιατ σήκωσε το ποτήρι για την πρόποσή του.

Επίσης, σε ιδιαίτερη κουβέντα που είχε με τον Γιώργο Κουμουτσάκο ο Ελληνας πολιτικός ακούστηκε να του επισημαίνει ότι ως πρέσβης κατάφερε να κερδίσει τόσο το μυαλό όσο και τις καρδιές των Ελλήνων.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4