Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
syriza_ombrella
Παραπολιτικά

Τα διλήμματα των στελεχών της «Ομπρέλας» και η εκλογή Τσίπρα - Οι δύο περίπλοκες περιπτώσεις που προβληματίζουν

Εάν η ψήφος τους οργανωθεί μαζικά στην κατεύθυνση του λευκού, αναγνωρίζουν πως αυτό θα πυροδοτήσει κλυδωνισμούς

Δίκοπο μαχαίρι είναι για τα μέλη της «Ομπρέλας » η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού στις κάλπες της 15ης Μαΐου.

Θα δώσουν θετική ψήφο στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του κόμματος ή θα επιλέξουν το λευκό, προκειμένου να του στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας;

Και στις δύο περιπτώσεις η κατάσταση είναι περίπλοκη. Από τη μία, δεν θέλουν έναν Αλ. Τσίπρα παντοδύναμο και θριαμβευτή με ποσοστά «σταλινικής» απήχησης στην κομματική βάση. Από την άλλη, όμως, εάν η ψήφος τους οργανωθεί μαζικά στην κατεύθυνση του λευκού, αναγνωρίζουν πως αυτό θα πυροδοτήσει κλυδωνισμούς και θα αξιοποιηθεί απο τη Ν.Δ. σε βάρος συνολικά του κόμματος.

Η εικόνα ενός Αλ. Τσίπρα που κατέβηκε μόνος του για υποψήφιος και «κινδύνευσε» από τον «κανέναν», δηλαδή το λευκό, θα ζημιώσει συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αν το ποσοστό της «αμφισβήτησής» του κινηθεί πάνω απο 35%. Και μάλιστα σε μια περίοδο που χρονικά συμπίπτει με την τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές, τις οποίες αντιλαμβάνονται πως δεν είναι σωστό ούτε φρόνιμο να τις διεκδικήσει με όρους νίκης ένας αρχηγός μειωμένης απήχησης στο εσωτερικό του κόμματός του.

*Δημοσιεύθηκε στo ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 29/4