Δύο επιλογές για το νέο όνομα της παράταξης θα έχουν όσα μέλη του κόμματος προσέλθουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις 8 Μαϊου.

Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (με σύμβολο τον ήλιο) είναι οι δύο επιλογές που ανακοίνωσε το κόμμα, ύστερα από σχετικές έρευνες που πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνθετη επιλογή (ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής) είναι αυτή που ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλες όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν.



Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την 
«Πρωτοβουλία για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση» του ΚΙΝΑΛ, η οποία με ανακοίνωσή ζητά από τα μέλη της «να υποστηρίξουν κάθε όνομα το οποίο περιλαμβάνει το «Κίνημα Αλλαγής» καθώς αποτελεί την καλύτερη λύση για τον χώρο μας. Ένα όνομα που αποτυπώνει την συμπαράταξη των ευρύτερων δυνάμεων της κεντροαριστεράς, όπως δρομολογήθηκε από το 2015 και το 2017».

Στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία (αποτελείται από την Ανανεωτική Αριστερά, τις Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι) ζητά από τα μέλη της να προσέλθουν στην κάλπη για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών καθώς και συνέδρων.

«Η συμμετοχή των μελών του χώρου μας θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την ισχυροποίηση της Κεντροαριστεράς στο πολιτικό σκηνικό» για «
μια ανανεωμένη παράταξη ευθύνης, ικανή να εμπνεύσει, να συσπειρώσει και να αποτελέσει το νέο πόλο εξουσίας, με δική της πρόταση διακυβέρνησης στη βάση των αρχών της Σοσιαλδημοκρατίας, αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.