Ενισχυμένη και πλήρως ανανεωμένη είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκε στη νέα Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα αποτελέσματα της κάλπης του 14ου Συνεδρίου, που πήγε κόντρα σε κάποιες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Θεσσαλονίκη διατηρεί αποστάσεις από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Συνολικά 25 στελέχη από την περιοχή βγήκαν στη νέα Πολιτική Επιτροπή, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Βορράς έχει ισχυρό λόγο στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τους 25 ξεχωρίζουν στην πρώτη 10άδα ο Γιώργος Ασημακόπουλος (6ος) με 383 ψήφους και ο Γιάννης Παπαγεωργίου (10ος) με 355 ψήφους, ενώ ψηλά αναδείχθηκε και η Φανή Αρβανιτίδου, που έλαβε 354 σταυρούς και βγήκε 11η.

Ο πρώτος είναι μέλος της ισχυρής ομάδας των λεγόμενων «ΤΕΙτζήδων» (απόφοιτοι από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), ο δεύτερος προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών και είναι από τα ανερχόμενα στελέχη του κόμματος και η τρίτη θεωρείται εκπρόσωπος της νέας γενιάς στελεχών της Ν.Δ. Και οι τρεις κινούνται στον «μητσοτακικό» χώρο, με τον κ. Ασημακόπουλο, που ήταν μέλος και της προηγούμενης Π.Ε., να έχει και ευρύτερες αναφορές.

Ακόμα, από τη Θεσσαλονίκη εκλέχθηκαν κατά σειρά ανάδειξης οι: Νάντια Καρακώστα, Γιώργος Γκαζέπης, Κώστας Φωτίου, Μαρία Σαρηγιαννίδου, Στέλιος Τσομαρίδης, Χριστίνα Γεωργάκη, Δανιήλ Παραμυθιώτης, Συμέλα Μανουσαρίδου, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Ολγα Βασιλάκη, Ανδρέας Τρεντζίδης, Χαράλαμπος Σαρδέλης, Κατερίνα Σταμούλη, Διονύσης Μανωλόπουλος, Αλκμήνη Παπανικολάου, Αντώνης Ζαβέρκος, Κυριάκος Χαμουζάς, Βίκυ Κανέλου, Στέφανος Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μανδρίνος, Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Τσακούμης.

Από τους 25, μόνο τρεις είναι επανεκλεγέντες, κάτι που δείχνει και το μεγάλο μέγεθος της ανανέωσης που επιτεύχθηκε με την εκλογή της νέας Π.Ε. Δεν αποκλείεται ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης να προέλθει από αυτή την ομάδα στελεχών.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Ζήση Ιωακείμοβιτς (εκλέχθηκε 97ος στη νέα Π.Ε.) για τη θέση του επικεφαλής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Είναι διοικητικός υπάλληλος στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, χαμηλών τόνων και γνώστης του κόμματος, καθώς έχει διατελέσει διευθυντής της «γαλάζιας» Διοικούσας επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/5