Για τις σκέψεις του πρωθυπουργού προκειμένου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr. Μάλιστα σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει και ο σχετικός σχεδιασμός.

 

Τι γράφει το big mouth

 Επειδή υπάρχουν πολλοί (κυρίως νέοι συνάδελφοι), που όταν ανακοινώνεται μια κυβερνητική απόφαση, σπεύδουν να πουν: «το είχα πρώτος γράψει», σήμερα αποφάσισα να γράψω και εγώ κάτι πρώτος. Εδώ και καιρό, ο πρόεδρος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις προκειμένου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, που ο ίδιος ψήφισε στην αρχή της κυβερνητικής του θητείας.

Αν και αρχικώς είχε κάποιες επιφυλάξεις, όταν του έθεταν το θέμα της αναγκαιότητας τροποποίησης του εκλογικού νόμου, εσχάτως μαθαίνω ότι εμφανίζεται πιο διαλλακτικός. Για να ακριβολογώ, πληροφορούμαι ότι έδωσε εντολή για την προετοιμασία δυο (εναλλακτικών) σχεδίων εκλογικού νόμου.

Πέραν τούτου, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι κατάλαβε ότι η διαφύλαξη των θεσμών ενισχύεται με την αλλαγή και όχι τη διατήρηση ενός συστήματος, που θα δημιουργήσει συνθήκες ακυβερνησίας στη χώρα. Επομένως, πρώτος σας γράφω ότι (τελικά) ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει.