Ένα νέο κεφάλαιο στον εορτασμό της ελληνικής ανξαρτησίας στο Λευκό Οίκο άνοιξαν οι Tζο και Τζιλ Μπάιντεν καθώς η μέχρι πρότινος, τυπική εκδήλωση μετετράπη σε ζεστή γιορτή με εγκάρδιες ομιλίες για τη χώρα μας.

Ειδικότερα, το προεδρικό ζεύγος εισήλθε μαζί με το ζεύγος Μητσοτάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων στον πρώτο όροφο του Λευκού Οίκου, υπό τη συνοδεία μουσικής υπόκρουσης.







Στο βήμα ανέβηκε δύο φορές η Τζιλ Μπάιντεν, φορώντας ένα κομψό φλοράλ φόρεμα και κλείνοντας τις ομιλίες και δεν έκρυψε τη χαρά της που είχε την ευκαιρία να ανταποδώσει, όπως είπε, την ελληνική φιλοξενία, καθώς έχει ταξιδέψει κατ' επανάληψη στην Ελλάδα. Έπειτα, το ζεύγος Μπάιντεν κατέβηκε στη σάλα με τις κόρες του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, χαιρετώντας πολλούς εκ των καλεσμένων.











Λίγη ώρα αργότερα και ενώ οι οικοδεσπότες είχαν αποσυρθεί, οι προσκεκλημένοι πολιόρκησαν τον μπουφέ στον οποίο κατά παράδοση προσφέρονται ελληνικές γεύσεις. Αυτή τη φορά ξεχώρισαν τα ντολμαδάκια, τα σπανακοπιτάκια και οι μπακλαβάδες από τον μπουφέ των γλυκών. Η αίθουσα ήταν στολισμένη σε γαλάζιες αποχρώσεις, με το μπλε να κυριαρχεί ακόμα και στις πλούσιες ανθοσυνθέσεις. Άλλωστε και ο πρόεδρος Μπάιντεν επέλεξε να φορέσει την κατάλληλη γραβάτα για την περίσταση σε μπλε απόχρωση με την ελληνική σημαία.