Τραύματα και πολλές πληγές αφήνει πίσω της η εκλογική διαδικασία της Κυριακής στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. «Γίναμε για τα καλά ΠΑΣΟΚ. Με όλα τα στραβά του», έλεγε σκωπτικά τοπικό στέλεχος του κόμματος, βλέποντας τη λίστα με τους επιτυχόντες και τους αποτυχόντες, αλλά και τα διπλά και τριπλά παιχνίδια που παίχτηκαν στις κάλπες που στήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία.

Οργισμένοι είναι κυρίως οι υποστηρικτές της «Ομπρέλας», που τελικά εξέλεξαν 7 από τα 34 μέλη από την Κεντρική Μακεδονία που θα μετέχουν στη νέα Πολιτική Επιτροπή, με πιο γνωστό από αυτά τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος, ξεπερνώντας τις γραμμές, κατάφερε να πλασαριστεί 4ος στην ψηφοφορία. Οι προσδοκίες για τα στελέχη της «Ομπρέλας» ήταν πολύ μεγαλύτερες, αλλά τελικά έμειναν εκτός Κ.Ε. γνωστά στελέχη της, όπως ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης, Μίλτος Οικονόμου, και ο πανεπιστημιακός Αρης Στυλιανού.

Αίσθηση αλλά και μουρμούρες προκάλεσε η πρωτιά της Θεοδώρας Τζάκρη, που στον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή.

Η βουλευτής Πέλλας στηρίχτηκε στην «Κίνηση Μελών», αλλά έκανε και δικό της, αυτόνομο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε τελικά και από την εκτόξευσή της στην πρώτη θέση. Η πρωτιά αυτή δεν πολυάρεσε στην Κατερίνα Νοτοπούλου, που ήθελε αυτή να κόψει πρώτη το νήμα, αλλά τελικά βρέθηκε δεύτερη πίσω από ένα στέλεχος που είναι γυναίκα και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, όπως η Θεοδώρα Τζάκρη.

Καλά ήταν τα πλασαρίσματα για τους δύο τελευταίους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες: Ο Κώστας Αμπατζάς της ομάδας Τζανακόπουλου αναδείχτηκε 5ος και ο Χρήστος Δουίτσης της

«Κίνησης Μελών» 7ος, ενώ οι ΠΑΣΟΚογενείς είδαν τον Χάρη Τσιόκα να καταλαμβάνει τη 10η θέση. Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα αναδείχτηκε 6η, ενώ σχετικά ψηλά βρέθηκε και ο Γιάννης Μυλόπουλος, με πολιτική καταγωγή από το ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά συνδυάστηκαν με πολλές υπόγειες διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων...

Γενικά, η επόμενη ημέρα των εκλογών βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετά διασπασμένο.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 21/5