Με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στην προκειμένη περίπτωση, και οι επικοινωνιολόγοι.

Θα σταθώ μόνο σε μία περίπτωση, που αφορά τις τελευταίες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Αλέξης Τσίπρα. Και αναφέρομαι στην απόφασή του να αντικαταστήσει τον γραμματέα της Κ.Ε., Δημήτρη Τζανακόπουλο, έναν άνθρωπο που -ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του- διαθέτει ηγετικό παράστημα, είναι δεινός ρήτορας και μπορεί να ενσαρκώσει τον επαναστατικό και κινηματικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, με την κατά τα άλλα συμπαθεστάτη Ράνια Σβίγκου, η οποία όμως έχει καταγραφεί ως «υπάλληλος» του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Μόνο το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας της «έβαλε καπέλο» τον Γιώργο Βασιλειάδη δείχνει πως μάλλον άλλος θα κάνει το κουμάντο στις οργανώσεις του κόμματος. Αλλά κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται: Αφού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πιστώθηκε τον άθλο του πολλαπλασιασμού των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές, για ποιον λόγο δεν παρέμεινε στη θέση του;

Δεν μπορεί ο άνθρωπος που υποτίθεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο «μεγάλωμα» του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιθυμεί να καρπωθεί την επιτυχία του αυτή με μια νίκη στις εθνικές εκλογές. Αν ομάδα που κερδίζει την αλλάζεις, δείχνεις δύο πράγματα: Ή ότι δεν κέρδισαν με το σκορ που περίμενες ή ότι οι παίκτες δεν σε εμπιστεύονται ως προπονητή και προτιμούν να κάτσουν στον πάγκο, για να επανέλθουν με άλλον κόουτς μετά τις εθνικές εκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/6