Αλλο ένα στέλεχος της πρώτης κυβερνητικής γραμμής έφτασε στα μέσα της εβδομάδας στην Κρήτη, στο πλαίσιο του «γαλάζιου» σχεδίου να... αλώσει το κεντροαριστερό προπύργιο.

Αυτήν τη φορά έφτασε στο νησί ένας υπουργός που προέρχεται από την Κεντροαριστερά, με αποτέλεσμα -όπως έγραψε η έγκυρη στήλη «Big mouth» του powergame.gr- να προκαλέσει την αιφνιδιαστική επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Κρήτη τις ίδιες ημέρες, για να μη μονοπωλήσει την τοπική επικαιρότητα η παρουσία του στελέχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο λόγος για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τα Χανιά και το Ηράκλειο μαζί με τον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο. Ο κ. Πιερρακάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Χανίων με όλους τους τοπικούς φορείς, είδε τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, πήγε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χανίων στο Αρσενάλι, ενώ βρέθηκε και στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε αρκετά «δώρα» για την Κρήτη, όπως τα 19 εκατ. ευρώ για τους δήμους του νησιού μέσω του προγράμματος «Εξυπνες Πόλεις» ως το 2025, ώστε να υλοποιήσει ο κάθε δήμος μια ψηφιακή καινοτομία που θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ αποθέωσε τα ακαδημαϊκά και επιστημονικά ιδρύματα της Κρήτης (ΙΤΕ και Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης) που συνέβαλαν καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μέσα στην πανδημία, κάνοντας ειδική μνεία στο πράσινο data center στην Κνωσό.

Ο ίδιος φρόντισε να επισκεφθεί και τους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 18/6