Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο.

Σήμερα, μάλιστα, θα συνεδριάσει η Πολιτεία Γραμματεία η οποία θα συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα της επιτροπής των ψηφοδελτίων , ενώ την Τετάρτη θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Την Πέμπτη  ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, όπου μετέχει ως παρατηρητής.

Το ζητούμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις συνεδριάσεις το ζητούμενο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να ξεπεράσει το βασικό του πρόβλημα, που είναι η επιφυλακτικότατα των ψηφοφόρων.

Κάποια στελέχη υποστηρίζουν ότι η αξιοπιστία θα χτιστεί αφενός με την προβολή ενός ρεαλιστικού προοδευτικού προγράμματος «χωρίς αυταπάτες», και αφετέρου με την παρουσίαση άμεσων μέτρων ανακούφισης.

Οι υποσχέσεις

Πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής και πρώην γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε μάλιστα ότι «μία από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει η προοδευτική κυβέρνηση είναι να αναστείλει το Χρηματιστήριο Ενέργειας ώστε να φρενάρει τον ενεργειακό πληθωρισμό και να ανακουφιστούν οι καταναλωτές».

Επίσης θα υπάρξει «άμεση κατάργηση του εργασιακού νόμου Χατζηδάκη με επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επανενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας για επιστροφή στις συνθήκες ασφάλειας των μισθωτών». Ανάλογα παραδείγματα θα παρουσιάζονται όλο και πιο τακτικά, πλέον, με ειδική μέριμνα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς το τελευταίο διάστημα «έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας».

Ενόψει ΔΕΘ

Τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα αναθέσει την περαιτέρω προγραμματική προετοιμασία του κόμματος, προκειμένου στη ΔΕΘ να παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα διακυβέρνησης με τις άμεσες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «από τους πρώτους κιόλας μήνες».

Το ζητούμενο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν τελικά αυτές οι κινήσεις θα καταφέρουν να καλύψουν την δημοκοπική διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή θα καταφέρουν μέσα σε δύο μήνες να κάνουν αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα.