Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να πάρει τη θέση που ενδεχομένως του άξιζε στη μεταπολιτευτική Ιστορία της Ελλάδας, αν μπει στον κόπο να αξιολογήσει πού κατέληξαν πολλοί εκ των έμπιστων συνεργατών του. Δηλαδή με ποιους είχε να κάνει.

Θα σταθώ μόνο σε κάποια πρόσωπα που επί των ημερών του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και στην πρωθυπουργία της χώρας βίωσαν την απόλυτη δόξα στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αλλά στα δύσκολα τον «εγκατέλειψαν» ή διέκοψαν τη συμπόρευση μαζί του, θεωρώντας ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους η συνεργασία τους. Ο Γιάννης Ραγκούσης από γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το ίδιο. Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, που επί των ημερών του έλυνε κι έδενε στο ΠΑΣΟΚ ως διευθύντρια της Κ.Ο. του κόμματος, και αυτή βρίσκεται σήμερα στην «αγκαλιά» του Αλέξη Τσίπρα.

Ομως το σίριαλ των «αποσκιρτήσεων» συνεχίζεται, καθώς πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι ακόμα ένας πρώην γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τη φαεινή ιδέα να του προσφέρει το συγκεκριμένο αξίωμα, είδε το φως το αληθινό στον χώρο της Δεξιάς. Αναφέρομαι στον Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος αποδέχτηκε την αντιπροεδρία που του πρόσφερε στον αναπτυξιακό οργανισμό της Περιφέρειας Θράκης ο δεξιός περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος.

Εγώ τον Νίκο Ανδρουλάκη λυπάμαι, που προσπαθεί να ενώσει το ΠΑΣΟΚ...

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/7