Έχει μεγάλη πλάκα ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επωφεληθεί από την καταγγελία του Ν. Ανδρουλάκη περί απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, γιατί στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπερθεματίζει επί της ουσίας της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιδιώκει να την προβάλει στα μέτρα του και με σκοπό να την οικειοποιηθεί πολιτικά στη βάση αυθαίρετων συνειρμικών ακολουθιών με ιστορικό υπόβαθρο.

Αν και το πρόβλημα πήγε να το αντιμετωπίσει ο Ν. Ανδρουλάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το ιστορικό αφήγημα περί παρακολουθήσεων για λογαριασμό του Αλ. Τσίπρα. Μάλιστα, μέχρι και τον Μαυρίκη ανακάλυψε η Κουμουνδούρου, για να δημιουργήσει την εντύπωση πως ό,τι συνέβαινε επί Μητσοτάκη πατρός εναντίον του Α. Παπανδρέου το ίδιο επιχειρείται και από τον υιό, Κ. Μητσοτάκη.

Η τακτική

Αυτή η τακτική δεν αναδεικνύεται επειδή έπιασε ο πόνος τον Αλ. Τσίπρα για το εάν έγινε απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του, αλλά γιατί η Κουμουνδούρου θέλει να συνδέσει με πλάγιο τρόπο την περίοδο Μαυρίκη με την παραπομπή του Α. Παπανδρέου σε Ειδικό Δικαστήριο και έτσι να καλλιεργήσει «αμφιβολίες» στην κοινή γνώμη για το εάν ορθώς βρίσκονται στο εδώλιο της Δικαιοσύνης δύο πρώην υπουργοί του.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 6 Αυγούστου 2022.